10 tipů, jak správně naplánovat vaši párty
Zábava

10 tipů, jak správně naplánovat vaši párty

  1. Téma

V dnešní době je velice módní pořádat tématickou párty. Dobře zvolené téma navodí tu správnou atmosféru na celý večer. S tématem můžete být kreativní a vymyslet cokoliv od pohádkových bytostí po oblíbené filmy či různá období. I taková grilovačka na dvorku vzadu za domem se může díky dobře zvolenému tématu změnit na veselý a příjemně strávený večer s přáteli nebo rodinou.    

  1. Místo

Zatímco některým vašim přátelům nevadí řídit až na konec republiky, některým to vadit bude. Proto mějte na paměti, že při pořádání jakéhokoli večírku nebo oslavy je potřeba vybrat vhodné místo jak pro vás, tak i vaše hosty. Dokonalé místo je tam, kde se každý snadno dostane, musí být dostatečně velké, aby pojalo všechny vaše hosty a aby se přizpůsobilo vašim aktivitám.

Večírky doma nejsou špatné. Nápady na domácí párty jsou neomezené. Je snadnější je připravit, protože máte dostatek času na výzdobu, vaření a ostatní přípravu. Ale samozřejmě musíte být připraveni na to, že budete mít dům plný hostů, po kterých budete muset následně vše uklidit. Popřemýšlejte proto nejdříve o tom, kolik lidí chcete pozvat, co budete dělat, jak se budete bavit, jakou výzdobu budete chtít pořídit a jaká jídla podávat. Možná zjistíte, že domácí prostředí není to nejideálnější a nefungovalo by to. V takovém případě je třeba najít jiný vhodný prostor. Pokud pracujete v rámci rozpočtu, pořádat párty mimo domov obvykle přináší vyšší cenu. Ta může být ale vykoupena větším klidem a pohodlím. Takže vše záleží na vás.  

  1. Datum

Když vybíráte datum a čas na vaši párty, vězte, že nikdy nebude možné najít takové, které vyhovuje všem. Místo toho si pečlivě projděte svůj kalendář a použijte svůj nejlepší úsudek. Pokud například plánujete oslavu narozenin pro vaše dítě, a chcete pozvat skupinku dětí, kteří jsou ve fotbalovém kroužku, zkontrolujte, že vaše datum nekoliduje s něčím, co mají malí fotbalisté již naplánováno. Prostě vyberte datum, které vyhovuje vám, bez vám známých konfliktů pro vaše hosty.

  1. Pozvánka

Perfektní pozvánka vaše hosty nadchne! Nejenže pozvánka poskytne podrobnosti o konaném večírku, ale také nastaví náladu pro celou událost. Ukažte svým hostům, že jste si dali záležet a o večírku důkladně přemýšleli a nabídněte jim kvalitní pozvánku. Rozešlete pozvánky v dostatečném předstihu (ať už elektronicky nebo klasicky na papíře), aby hosté měli dostatek času na odpověď. Plánováním večírku dopředu umožníte i svým hostům si naplánovat a udělat si čas, aby vaši párty mohli navštívit.

  1. Dekorace

Dekorace se pojí s tématem vašeho večírku. Pokud si vše rozvrhnete v dostatečném předstihu, budete mít dostatek času na hledání vhodné dekorace v obchodech a třeba zrovna trefíte i na nějakou tu slevu nebo objednáte něco přes internet.

Pokud plánujete pořádat skutečně slavnostní večírek, tak tu pravou náladu navodí lampiony, lucerny či louče. Také svíčky dodají krásnou atmosféru, na stůl můžete použít barevně sladěné ubrousky, prostírání, využijte živé květiny. U výzdoby je třeba přemýšlet prakticky. Jestliže celou místnost zahltíte balónky a fáborky, budete se do nich pak celý večer zamotávat. Takže vše s mírou.

  1. Jídlo

Pro dětskou párty platí zásada – čím jednodušší, tím lepší. Nic nezkazíte pizzou nebo hot dogem. Je to jednoduché a děti to mají rády. Na stůl stačí do misek popcorn, různé sladkosti, ovoce a něco na pití do plastových hrnečků.

Na oslavu či párty pro dospěláky je třeba se zamyslet, co svým hostům naservírujete. Na celý večer vám totiž jen brambůrky a slané tyčinky stačit nebudou. Ideální je, pokud se rozhodnete na párty grilovat. Pak stačí nakoupit různé druhy masa a zeleniny a každý si už něco opeče. Pokud nemáte možnost grilování a nejedná se o honosnou večeři či jinou událost s posezením, můžete podávat jednohubky (buď klasické s pomazánkou a ozdobou na pečivu nebo můžete použít listové těsto nebo tortilly). Můžete také objednat pizzu, udělat pár chlebíčků a upéct muffiny nebo koláč. Každý host většinou ještě něco přinese, takže tento základ by mohl stačit. Mějte na paměti, že jídlo na párty by se mělo dát jíst jednoduše.

Co se týká pití, kupte klasicky Colu, vodu a pokud máte omezený rozpočet, nestyďte se do pozvánky uvést, aby si hosté přinesli nějakou láhev – každý tak alespoň může pít to, co mu chutná.

  1. Hudba

Dobrá hudba dělá párty zábavnou. Ale co hrát? To závisí na tématu vaší párty. Pro děti samozřejmě dětské písničky, pro dospěláky je obvykle hudba z jejich dospívajících let vhodnou zábavou.

Pokud zvete kapelu nebo DJ, ujistěte se, že jim dáte jasné pokyny, jaký typ hudby chcete nechat zahrát. Můžete jim dát i seznam skladeb. Mějte také kontrolu nad hlasitostí hudby a kvalitou repro-beden. Hudbu tak nebude rušit nepříjemný šum a všechny dříve nebo později roztančí. Pouze vy znáte vkus svých hostů – plánujte jim zahrát něco, co jich přivede do párty nálady.

  1. Hry a aktivity

Nedílnou součástí vaší párty by měly být hry. Ať už pro děti, mládež nebo dospělé, měly by být jednoduché, zábavné a měly by zahrnout všechny, kdo se jich účastnit chce. Určitě nikoho nenuťte! Je to další část vaší párty, kde se hosté mohou skvěle bavit.

  1. Malé dárečky

Pokud chcete, můžete svým hostům připravit dárečky, které jim připomenou vaši skvělou párty. Pokuste se najít něco malého, jedinečného, sladěného s vašim tématem. Nemusí to být nic drahého, je to jen zábavná upomínka, kterou darujete svým hostům.

  1. Užijte si to!

Vaše plánování se vyplatilo, všichni jsou spokojení, vše jde podle plánu, tak si svou párty náležitě užijte i vy!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace