Revivalová kapela - hit vaší akce
Zábava

Revivalová kapela - hit vaší akce

Ještě v nedávné minulosti bychom našli názvy revivalových kapel umístěny na plakátech drobným písmem, na které jste skoro potřebovali lupu. Ale ta doba je již dávno pryč.

V posledních letech došlo k prudkému nárůstu akcí různého druhu, kterým vévodí revivalové kapely. Dnes již neplatí, že jsou to předskokani „skutečných kapel“. Dnes jsou na výsluní a vstupenky na ně se prodávají rychlostí blesku.

Vše, co je staré, retro nebo přináší určitou nostalgii, se nyní prodává dobře. Dát lidem vzpomínku z mládí může být silně evokující. Je to jako se znovu vrátit do svých dospívajících let. To je to, co lidé v tuto chvíli milují. Není to jenom o hudbě, ale je to zkrátka celý zážitek i třeba s dobovým oblékáním.

V minulosti představovaly revivalové skupiny hlavně ty starší a nejslavnější kapely – ať už Beatles, Stones nebo Eagles. Samozřejmě že revivaly ikonických umělců jakými jsou již zmínění Beatles, ABBA nebo Michael Jackson jsou oblíbené neustále. Ale trendy, které vidíme v současně době, jsou kolem rostoucí poptávky po revivalových umělcích z ´90 a ´00let, protože to je tam, kde jsme teď generačně.

Klíčem k úspěšné akci, jak se nyní zdá být, je zabookování revivalové kapely. A to hned z několika důvodů. Je to rozhodně méně nákladnější. Vstupenku lze pořídit za zlomek ceny, která by posluchače stála na koncert skutečného zpěváka či kapely. Lidé si mohou užít své oblíbené písně v živém podání a uslyší je také bez nákladů na cestovní výdaje, které by museli vynaložit, kdyby se chtěli na své oblíbence jet podívat.

I z hlediska pořadatelského je to nákladově efektivnější. Pořadatelé s menším rozpočtem si revivalové kapely nemohou vynachválit, poněvadž je to to nejbližší, co se může rovnat originálu, který by se jim nikdy nepodařilo na jejich akci dostat.  

Revivalové kapely by však neměly být považovány za levnou náhražku. Ve skutečnosti mohou ty nejlepší i předstihovat originály. Nejsou ovlivněny žádným roztržkami, boji či rozchody, takže je můžeme vidět v „originální“ sestavě. Umožnují proto lidem vidět to, co již třeba ve skutečnosti možné vidět není.

Na závěr je třeba říct, že pokud se chystáte uspořádat úspěšnou akci, rychle si na ni zarezervujte dobrou revivalovou kapelu. Samozřejmě, trendy se mění, ale momentálně se zdá být „in“ hudební akce, která se točí kolem minulosti.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace